Friday, April 8, 2011

Debtocracy (2011) Review

Χαίρεται! Αν και πραγματικά έχω πολύ καιρό να γράψω κάποιο review, αισθάνθηκα την ανάγκη να σχολιάσω και ίσως να διαφημίσω ένα σπουδαίο documentary με ελληνική προέλευση. Το όνομα αυτού Debtocracy.



Το Debtocracy είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά απο απλούς πολίτες. Μέσω αυτής της ανεξαρτησίας διαπραγματεύται το νομικό πλαίσιο γύρω απο ένα λεγόμενο εθνικό χρέος και αναλύει παραδείγματα χωρών οι οποίες βρέθηκαν στην ίδια δυσμενή κατάσταση με την Ελλάδα. Με μια παρουσίαση των επιλογών που βοήθησαν ή και δε βοήθησαν αυτές τις χώρες αλλά και με συνεντεύξεις μεγάλων οικονομολόγων και ακτιβιστών καταφέρνει να ζωγραφίσει μια άλλη εικόνα, ένος άλλου μέλλον απο αυτό που μας πλασάρουν καθημερινά.



Ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη προσφέρουν ένα καταπληκτικό δοκυμαντέρ για τα ελληνικά δεδομένα. Με καταπληκτικά πλάνα, σκηνοθεσία και μουσική(Γιάννης Αγγελάκας) , το αποτέλεσμα φαντάζει να έχει δημιουργηθεί απο τους καλύτερους του BBC.
Η ταινία δεν έχει δικαιώματα διανομής και έτσι ανήκει σε όλους μας. Αν ακόμα δεν την έχετε δει τότε σας συνιστώ να τρέξετε και είτε να τη κατεβάσετε, είτε να το δείτε στο
Ιδού το trailer μιας μεγάλης ελπίδας για την παρακμάζουσα ελληνική δημοσιογραφία...






DEBTOCRACY from ThePressProject on Vimeo.





(Υ.Γ Ο Άρης Χατζηστεφάνου απολύθηκε προ ημερών απο το ραδιοφωνικό τμήμα του ΣΚΑΙ για οικονομικούς υποτίθεται λόγους...)





Review by Gamapi

No comments:

Post a Comment