Tuesday, February 9, 2010

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)





director: Phil Lord, Chris Miller

writers: Judi Barrett, Ron Barrett, Phil Lord, Chris Miller

cast: Bill Hader, Anna Faris, James Caan

genre: Animation, Comedy, Family







Ιστορία:





Ο Flint Lockwood είναι ένας εκκεντρικός νεαρός εφευρέτης, χωρίς πολύ καλά αποτελέσματα στις μέχρι τώρα δημιουργίες του. Προσπαθώντας να αποδείξει ότι αξίζει, τελειοποιεί μια μηχανή η οποία μετατρέπει το νερό σε οποιαδήποτε τροφή. Έτσι γίνεται διάσημος, και άνθρωποι από όλα τα σημεία της γης επισκέπτονται το νησί που μένει για να δοκιμάσουν τα φαγητά, τα οποία πέφτουν κυριολεκτικά σαν βροχή, με αποτέλεσμα η μηχανή να λειτουργεί όλο και πιο εντατικά..


Κριτική:





H Sony παίρνει την σκυτάλη από την Pixar μετά το σερί των τελευταίων εξαιρετικών δημιουργιών της τελευταίας, ελπίζοντας να κρατήσει τον πήχη εξίσου ψηλά. Το στοίχημα δεδομένης της ποιότητας των Ratatuille, Walle και Up φαντάζει δύσκολο, ωστόσο προς ευχάριστη έκπληξη μου το κερδίζει σε μεγάλο βαθμό.


Η ιδέα έξυπνη και πρωτότυπη, με τους σεναριογράφους να την εκμεταλλεύονται αρκετά καλά δημιουργώντας ένα σενάριο που προσφέρει αρκετό γέλιο, περιπέτεια, ενδιαφέροντες και αστείους χαρακτήρες με αποθέωση τον πολυτάλαντο Μάνυ, και ταυτόχρονα περνάει μηνύματα, έστω και με απλοϊκό τρόπο για την υπερκατανάλωση, η οποία ειδικά στην Αμερική αποτελεί μάστιγα. Γενικά απευθύνεται κυρίως σε μικρές ηλικίες, περισσότερο από ότι οι παραγωγές της Pixar που προανέφερα, έχει όμως τα στοιχεία που θα κάνουν και κάποιον μεγαλύτερο να περάσει καλά.


Η σκηνοθεσία είναι επίσης προσανατολισμένη στο παιδικό κοινό. Πολύχρωμη, γεμάτη σπιρτάδα, σε συνδυασμό με το πολύ καλό animation δίνουν στην ταινία κατάλληλο ρυθμό και διάθεση, τα οποία διατηρεί ως το τέλος με εξαίρεση 1-2 μικρές αρρυθμίες που όμως δεν ενοχλούν ιδιαίτερα. Δυστυχώς δεν το είδα σε 3D, και νομίζω ότι κάποιες σκηνές θα φαίνονται πραγματικά πολύ εντυπωσιακές σε αυτό, αλλά και στην κανονική έκδοση θα μείνετε ευχαριστημένοι από την ποιότητα της δουλειάς που έχει γίνει.




Τελικό συμπέρασμα: Το “βρέχει κεφτέδες” μπορεί να μη χαρακτηρίζεται αριστούργημα, παρόλα αυτά είναι μια πολύ διασκεδαστική ταινία. Το πρωτότυπο σενάριο και η γεμάτη ζωντάνια οπτικοποίηση του θα προσφέρουν ένα ευχάριστο διάλειμμα στα παιδία αλλά και γενικότερα σε όσους κρατούν το παιδικό στοιχείο μέσα τους. Η τρισδιάστατη έκδοση θα είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακή, αλλά λόγω και του τσιμπημένου εισιτηρίου η επιλογή ως προς αυτό είναι δική σας. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ, είναι ότι θα περάσετε 90 ευχάριστα και χορταστικά, στην κυριολεξία, λεπτά πριν επιστρέψετε στη δύσκολη, και μουντή συγκριτικά με την ταινία, πραγματικότητα..


Personal Rating:


Review by Harvester

No comments:

Post a Comment