Friday, July 24, 2009

Bruno (2009)



director: Larry Charles

writers: Sacha Baron Cohen, Anthony Hines

starring: Sacha Baron Cohen, Gustaf Hammarsten, Clifford Benagale, Chibundu Orukwowu

genre: Comedy







Το Bruno είναι μια ταινία που περίμενα να δω από τη μέρα που έμαθα ότι θα κυκλοφορήσει. Έχοντας λατρέψει το Borat ήμουν σίγουρος ότι ο τρίτος και τελευταίος χαρακτήρας από το, εξίσου ξεκαρδιστικό, Ali G Show θα εγγυόταν άπειρο γέλιο. Και όντως μπορώ να πω ότι το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε και τις ίδιες τις προσδοκίες μου.

Το στόρι είναι απλό και κατανοητό. Ένας ξεπεσμένος ομοφυλόφιλος σταρ της αυστριακής τηλεόρασης με ιδιαίτερα ποικιλόχρωμη ερωτική ζωή ξεκινάει την αναζήτηση της δόξας στην Αμερικάνικη show business. Έτσι ο Bruno διασχίζει την Αμερική και διάφορες άλλες χώρες του κόσμου προσπαθώντας να φτάσει στην τελική καταξίωση μέσα από άπειρα ευτράπελα, κωμικές καταστάσεις και φυσικά ξεκαρδιστικές αντιδράσεις των αγνωμόνων για τη δημιουργία της ταινίας που μπλέκονται σε αυτά τα σκηνικά.



Το Bruno αποτελεί μια απίστευτη κωμωδία που ανεβαίνει πολλά σκαλιά πάνω από το Borat, Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει και ένα αρκετά πιο δεμένο σενάριο που δένει όλα τα αστεία μεταξύ τους σε ένα απίστευτο σύνολο, κάτι που πολύ συχνά έλειπε από τον Καζακστανό δημοσιογράφο .



Σίγουρα η ταινία μπορεί να φαίνεται προσβλητική απέναντι στους ομοφυλόφιλους αλλά ο στόχος της ταινίας είναι εμφανώς άλλος. Μέσα από έναν περιθωριακό και ακραίο χαρακτήρα προσπαθεί να ξεμπροστιάσει την υπο φόβο Θεού και κάμερας ηθική κατάπτωση της Αμερικάνικης κοινωνίας που είτε διψάει για δημοσιότητα και για ίντριγκα, είτε μισεί ότι δεν αναφέρεται στα Ευαγγέλια.



Εκτός αυτού όμως ο Sacha Baron Cohen με όπλο της ανταύγεια του Bruno καταφέρνει να ασχοληθεί και με άλλα ζητήματα όπως την τρομοκρατία και το μεσανατολικό καυτηριάζοντας και χλευάζοντας την όλη κατάσταση.



Μπορεί να είναι σκληρό και προσβλητικό, όμως το χιούμορ της ταινίας απογειώνει τον οποιονδήποτε και χαρίζει άπλετο γέλιο με ένα μεγάλο καινούργιο αστέρι της κωμωδίας να καθιερώνεται δίπλα σε μεγαθήρια του είδους.



Πιστεύω όμως ότι η καλύτερη κριτική για την ταινία δεν είναι άλλη από τις αντιδράσεις των λοιπών θεατών με τους οποίους είδα την ταινία. Γέλια μέχρι δακρύων για μία ώρα και μισή που διαρκεί η ταινία εγγυώνται ένα απίστευτο βράδυ που θα συζητάτε καιρό με τους φίλους σας !!!



Καλή Προβολή!!!







Review by Gamapi

No comments:

Post a Comment