Friday, July 3, 2009

Ice Age: Dawn Of The Dinosaurs (2009)



director: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier

writers: Peter Ackerman, Michael Berg, Yoni Brenner

starring: Ray Romano, John Leguizamo, Dennis Leary, Queen Latifah

genre: Adventure, Animation, Comedy, Family







Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να σας συστήσω ούτε το Ice Age, αλλά ούτε και τους ήρωές του..! Σας είναι αρκετά οικείοι από τα animations Ice Age (2002) και Ice Age: The Meltdown (2006). Για όσους, δυστυχώς, δεν έχουν δει τα προηγούμενα δύο φιλμάκια(να τα δείτε οπωσδήποτε..!) μπορούμε να αναφέρουμε το γενικό πλαίσιο στο οποίο κινείται το εν λόγω «τρίπτυχο»: 16000-20000 χρόνια πριν από την εποχή μας, ο κόσμος μας είναι ακόμα καλυμμένος με πάγους. Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, έπειτα από κάποιες περίεργες συνθήκες δημιουργείται ένα «νομαδικό» κοπάδι πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Καταλήγει να αποτελείται από 2 μαμούθ(τον Manny και την Ellie), 1 βραδύποδα,(το Sid) 2 πόσουμ(τον Crash και τον Eddie), 1 τίγρη(τον Diego) και 1 σκιουράκι(τον Scratte)-με μια αξιοσημείωτη ψύχωση..!. Η παρέα αυτή μπλέκεται συνεχώς σε επικίνδυνες και, παράλληλα, ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Η ιστορία μας όμως:




Ο Manny και η Ellie περιμένουν, πλέον, το μωράκι τους. Όλα τα φαινόμενα που θα παρατηρούσαμε σε ένα φυσιολογικό ζευγάρι, είναι άκρως εμφανή και σε αυτούς. Ο Sid καταλαβαίνει ότι πλέον δεν μπορεί να είναι μέλος της οικογένειας αυτής. Ξαφνικά, συμβαίνει το αναπάντεχο: βρίσκει 3 αβγά δεινοσαύρων. Παριστάνει ότι είναι η μαμά τους και προσπαθεί να τα φροντίζει όσο πιο πολύ μπορεί, ακόμα και όταν τα δεινοσαυράκια γεννήθηκαν. Όμως, όταν η πραγματική τους μαμά εμφανίζεται και παίρνει και τους 4 μαζί της στον υπόγειο κόσμο των δεινοσαύρων, μια ατελείωτη περιπέτεια αρχίζει..!




Η ταινία είναι, κατά την γνώμη μου, η καλύτερη από τις 3, και από άποψη χιούμορ, αλλά και από άποψη υπόθεσης. Περιέχει τεράστια ποικιλία «αστείων» που πηγάζουν από πολλούς τομείς: καθημερινότητα, ταινίες κατασκοπείας, στερεότυπες φράσεις περί οικογένειας που έχουν χιολιοεπαναληφθεί σε άλλες απόπειρες ταινιών κτλ. Ειλικρινά, γελούσες πολύ, αβίαστα και συχνά..! Βέβαια, στα πλαίσια του χιουμοριστικού αυτού τομέα θα μπορούσαμε να εντάξουμε και το σύνολο των «γελοίων» κινήσεων που έκαναν οι χαρακτήρες και έδιναν άλλη δυναμική στην ταινία. Απλά, τονίζω πάλι, ότι θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι με το επίπεδο του χιούμορ που διατηρεί. Δεν είναι, άλλωστε, περίεργο που κάποιες φορές μπορούσες να ακούσεις γέλια από την μια άκρη της αίθουσας ως την άλλη.(!)




Από την πλευρά των γραφικών, παίρνει σχεδόν άριστα. Είχε πολύ όμορφα τοπία, παραμυθένιους τόπους και πολύ όμορφη κίνηση ηρώων. Γέμιζε το μάτι σου και σε έκανε να ταξιδεύεις μαζί της μέσα σε όλη αυτή την μαγεία στην οποία κατάφερνε να σε «παγιδεύσει». Είχε δοθεί μεγάλη προσοχή σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις συνθήκες που πιθανόν επικρατούσαν στην εποχή, αλλά και γενικά σε όλα τα σκηνικά.(Ειδικά ο κόσμος των δεινοσαύρων ήταν καταπληκτικός).




Στην περίπτωση που την επιλέξετε, σας εγγυώμαι 94’ πολύ γέλιου..! Είναι σίγουρο..! Η γκάμα αυτή, του χιούμορ, που χρησιμοποιείται δεν νομίζω να μην σας καλύψει. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε πολύ..!


Καλή προβολή και ξαναμιλάμε..!


Προσωπική Βαθμολογία:




Review by Sanm

No comments:

Post a Comment