Thursday, July 2, 2009

The Proposal (2009)



director: Anne Fletcher

writer: Pete Chiarelli

starring: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White

genre: Comedy, Romance







Άλλη μία αμερικάνικη χαζοκομεντί κάνει την εμφάνισή της στα κινηματογραφικά δρώμενα. Η Sandra Bullock γίνεται παραγωγός και πρωταγωνιστεί σε άλλη μια ταινία αυτού του στυλ όπως την έχουμε συνηθίσει εδώ και τόσα χρόνια, αλλά ας πάμε στα της ταινίας.



Όλα ξεκινάν όταν μία αυστηρή προϊσταμένη σε μια Αμερικάνικη εταιρία αντιμετωπίζει το φάσμα της απέλασης καθώς η πράσινη κάρτα της δεν μπορεί να εκδοθεί. Έτσι εκβιάζει τον βοηθό της(Ryan Reynolds) σε έναν λευκό γάμο. Όταν όμως υποχρεούνται να πάνε στην οικογένεια του γαμπρού στην κρύα Αλάσκα για να αναγγείλουν τα ευχάριστα , τα πράγματα παίρνουν μια όχι και τόσο αναπάντεχη και κωμική τροπή. Γενικά το διάρκειας 3 λεπτών trailer περιέχει τα μισά αστεία της ταινίας και δίνει μια άψογη περίληψη της υπόθεσης χωρίς να αφήνει περιθώρια για εκπλήξεις.



Η ταινία σε καλλιτεχνικό επίπεδο δεν έχει να προσφέρει τίποτα καθώς μέχρι και η σκηνοθεσία είναι η πρώτη δουλειά της μέχρι πρότινος χορογράφου Anne Fletcher. Το σενάριο από την άλλη παίρνει όσκαρ κοινοτυπίας αφού το μόνο που διαφέρει από προηγούμενες δουλειές της Bullock είναι το σκηνικό της Αλάσκα.



Όσο για την ηθοποιία τι να πρωτοπώ για το ιερό τέρας του κινηματογράφου που λέγεται Sandra Bullock. Η μόνη ταινία που έπαιζε και πραγματικά απήλαυσα ήταν το Crash και ίσως το Μις με το ζόρι 1 καθώς το είχα δει όταν ήμουν ακόμα στο Γυμνάσιο και το Χιούμορ μου περιοριζόταν στα ηλίθια πλαίσια της ηλικίας. Από την άλλη βέβαια ίσως αυτός είναι και ο στόχος της ταινίας με συγκεκριμένο ηλικιακό στόχο των θεατών. Πάντως στην δικιά μου αντίληψη η ταινία δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον από άποψη πλοκής καθώς κατάφερα να βρω το τέλος στα 5 πρώτα λεπτά της ταινίας και το μόνο πράγμα που μπορεί να σε κρατήσει σε μια ταινία σαν και αυτή, το χιούμορ, πάσχει, με ελάχιστες αναλαμπές που με έκαναν να χαμογελάσω.



Εν κατακλείδι η ταινία αποτελεί μια από τις χειρότερες επιλογές του καλοκαιριού και δεν αξίζει ούτε μισό ευρώ του εισιτηρίου. Μπορείτε εξίσου να νοικιάσετε το Μις με το ζόρι 2 που θα σας δώσει ακριβώς τις ίδιες εμπειρίες. Αν θέλετε σινεμά τότε προτιμήστε κάποια από τις άλλες έξοχες επιλογές που υπάρχουν και απολαύστε αυτές!



Καλή προβολή!!



Personal Rating:




Review by Gamapi

No comments:

Post a Comment