Thursday, April 30, 2009

Crank : High Voltage (2009)







directors: Mark Neveldine, Brian Taylor
writers: Mark Neveldine, Brian Taylor
starring: Jason Statham,Amy Smart
genre: Action, Crime






Ο Jason Statham επιστρέφει στο ρόλο του Chev Chelios στη συνέχεια της άκρως επιτυχημένης πρώτης ταινίας, όπου όπως θυμόμαστε έπρεπε να κρατάει την αδρεναλίνη του στα ύψη για να μην πεθάνει. Έ λοιπόν στην νέα ταινία κάτι τρελοί κινέζοι του αντικαθιστούν την καρδιά με μια τεχνητή χωρίς τη θέλησή του. Και έτσι ξεκινάει η αναζήτηση και το κυνήγι της αληθινής σε ένα καταιγισμό ηλιθιότητας, ξύλου και σχιζοφρένειας με κατά διαστήματα φόρτιση της καρδιάς από καλώδια ρεύματος, υποσταθμούς, αναπτήρες αμαξιών αλλά και φυσικά με σεξ στη πίστα ιπποδρόμου γιατί όπως όλοι οι καλοί φοιτητές γνωρίζουμε με τη τριβή των σωμάτων παράγεται ηλεκτρισμός.


Με την σκηνοθεσία και τα άλλα στοιχεία δε πρόκειται να σας απασχολήσω γιατί δε θα είχε νόημα. Θα ασχοληθώ όμως με τον πρωταγωνιστή… Ο Jason Statham επιτέλους γύρισε στις ταινίες που τον έχουν χαρακτηρίσει και τον έχουν αναδείξει. Μετά από ένα άσχημο έτος με ταινίες όπως το Transporter 3 και Death Race, οι οποίες ήταν κάτω του τραγικού, το Crank έρχεται και αναγεννά την πίστη μου στον Statham, στον παρανοϊκό χαρακτήρα δηλαδή που πάντα ενσαρκώνει.


Όσο για την ταινία ως ταινία είναι τραγική και τραβηγμένη στα άκρα όσο δε φαντάζεστε. Δεν υπάρχει νόημα, πλοκή ή ροή. Αυτό όμως είναι και το δυνατό της κομμάτι γιατί αλλιώς θα μιλάγαμε για τη χειρότερη action movie στα χρονικά του κινηματογράφου.


Όποιος έχει δει την πρώτη ταινία τότε του συστήνω ανεπιφύλακτα να τη δει, ασφαλώς και όχι στο σινεμά, και αφού πρώτα έχει εξαντλήσει τις ταινίες που θέλει να δει.


Αντίθετα όποιος δεν έχει γευτεί ακόμα την τρέλα της πρώτης ταινίας τότε μη διανοηθεί να περάσει κατευθείαν στη δεύτερη γιατί είναι σίγουρο ότι στο μισάωρο θα την έχει σταματήσει και θα προσπαθεί να ξεχάσει ότι είδε.


Εν κατακλείδι πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτή τη μία ώρα και δεκαέξι λεπτά όχι ως ταινία αλλά ως θέατρο του παραλόγου. Αν το κάνετε τότε πιθανότατα θα περάσετε καλά.


Καλή προβολή!!



Personal Rating:




Review by Gamapi

No comments:

Post a Comment