Friday, May 15, 2009

Closing the Ring (2007)



director: Richard Attenborough

writer: Peter Woodward

starring: Shirley MacLaine, Christopher Plummer, Dylan Roberts, Neve Campbell

genre: Drama, Romance







Ο θάνατος ενός παλαιμάχου του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και η εύρεση ενός δαχτυλιδιού από έναν νεαρό Ιρλανδό στα προάστεια του Μπέλφαστ ξετυλίγει μια ιστορία αγάπης και αποκαλύπτει ένα οικογενειακό μυστικό μιας παρέας τριών νεαρών και μιας δεσποινίδος τα χρόνια του πολέμου.



Δεν αντέχω πια τις ταινίες που έχουν θεματολογία σχετική με τον δεύτερο Παγκόσμιο. Έχουν περάσει εξήντα ολόκληρα χρόνια από τότε και ακόμα η βιομηχανία του Hollywood συνεχίζει να ξεθάβει ιστορίες και σενάρια. Το θέμα βέβαια είναι όχι ότι μια ιστορία σαν αυτή δε μπορεί να προσφέρει κάτι, αλλά ότι η πλειονότητα των ταινιών είναι κονσερβασμένες.



Πρέπει ασφαλώς να παραδεχτώ ότι σε αυτή τη ταινία έχει γίνει μια αξιόλογη προσπάθεια ώστε το επίκεντρο να φύγει από το καθαρά χρονικό κομμάτι και να εστιάσει περισσότερο στα θέματα της αγάπης, της πίστης και της τήρησης των υποσχέσεων. Παρόλ’ αυτά η προσπάθεια, κατά τη γνώμη μου, δεν πέτυχε ούτε στο ελάχιστο. Βαρέθηκα και έκανα αμάν να τελειώσει για να σας πω και την αλήθεια.



Η σκηνοθεσία δεν έχει και πολλά στοιχεία που αξίζει να θίξω. Η κύρια προσπάθεια ήταν στην σωστή εναλλαγή της κύριας ροής και των flashback. Σε γενικές γραμμές επιτυχημένη αν και η αδυναμία του σεναρίου δε μπορούσε παρά να ευνουχίσει κάθε προσπάθεια του σκηνοθέτη.



Αυτό όμως που πραγματικά με ενόχλησε ήταν η αισχρή απόδοση των ηθοποιών. Το νεανικό cast είτε δεν οδηγήθηκε καλά από τον σκηνοθέτη είτε έχει σοβαρά προβλήματα με το επάγγελμα της ηθοποιίας. Δυστυχώς όμως η απόδοση τους επηρέασε και τα μεγάλα ονόματα του cast. Η Shirley MacLaine και ο Christopher Plummer, δύο πάρα πολύ μεγάλοι ηθοποιοί με τεράστια καριέρα δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα δέοντα. Κάποιες στιγμές που πρόσφεραν τη δυνατότητα δυνατών διαλόγων και συναισθηματικής φόρτισης χάθηκαν λόγω της ανικανότητας των νέων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας σοβαρής ερμηνείας.



Εν κατακλείδι αυτό που μου έμεινε από τη ταινία είναι η γνωστή απογοήτευση για το χάσιμο των δύο περίπου ωρών που διαρκεί. Η γνώμη μου είναι κατηγορηματική :



Μη τη δείτε.





Προσωπική βαθμολογία :



Review by Gamapi

No comments:

Post a Comment