Wednesday, May 27, 2009

My Bloody Valentine (2009)



director: Patrick Lussier

writers: Todd Farmer, Zane Smith
starring : Jensen Ackles, Jaime King, Kerr Smith, Tom Atkins

genre : Horror




Ιστορία :



Ο Tom επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε, 10 χρόνια μετά απο μια σειρά αποτρόπαιων φόνων που είχαν γίνει τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου από έναν εργάτη των ορυχείων. Όταν αρχίζει νέος κύκλος παρόμοιων φόνων, οι υποψίες στρέφονται στον Tom, και η μόνη που πιστεύει στην αθωότητα του είναι η πρώην του.


Κριτική :


Ξεκινώντας να δω την ταινία, δύο πράγματα με απασχολούσαν. Πρώτον, αν θα ανταποκριθεί στο είδος ψυχαγωγίας που περιμένει το κοινό της, σπλάτερ, αγωνία, και όλο το πακέτο μιας τέτοιας ταινίας χωρίς να κουράσει ή να προκαλέσει- πολλά- γέλια. Δεύτερον, αν όλα αυτά μπορεί να τα περάσει χωρίς τη δυναμική του 3D, που είναι το δυνατό χαρτι, και δυστυχώς το μόνο στις περισσότερες περιπτώσεις, των ταινιών που το υποστηρίζουν, καθώς εγω και όσοι δεν την έχουν δει ακόμα, μάλλον θα αρκεστούν στο dvd τους.


Απο νωρίς η ταινία δείχνει οτι θα είναι η χαρα του σπλατερά. Κεφάλια, καρδιές, αίμα και λοιπά ανατομικά προιόντα δίνουν και παίρνουν. Το σενάριο σίγουρα δεν είναι το δυνατό της σημείο,αλλά σε τέτοιες ταινίες δεν περιμένεις κάτι καλυτερο. Η σκηνοθεσία επίσης είναι σχετικά καλή και καταφέρνει σε αρκετές σκηνές να σε βάλει σε ένα κλίμα αγωνίας και φόβου, αν και σκηνικά όπως το ορυχείο ή το δάσος είναι έτσι κι αλλίως αβανταδόρικα για τέτοιο κλίμα. Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι οτι δεν υπάρχει κάποια χαρακτηριστική κοιλιά, εκτός από κάποιους περιττούς διαλόγους. Αυτό που μπορεί να ενοχλήσει είναι η έλλειψη ρεαλισμού σε κάποιες σκηνές, κυρίως όταν η ταινία πλησιάζει στο τέλος της. Και επειδή το τέλος είναι τις περισσότερες φορές το σημαντικότερο κομμάτι και αυτό που σου μένει, προσωπικά δε μου άφησε και την καλύτερη εντύπωση, όχι τόσο όσο αφορά στην υπόθεση, άλλα δίνει μια αίσθηση οτι γυρίστηκε πρόχειρα.


Οι ηθοποιοί σε γενικές γραμμές κυμαίνονται σε ανεκτά επιπεδα. Πιο αναλυτικά, ο Jensen Ackles, στο ρόλο του Tom τα πάει αρκετά καλά, και οι Jaime King και Kerr Smith, που συμπληρώνουν την πρωταγωνιστική τριάδα ως Sarah και σερίφης Palmer αντίστοιχα, είναι επαρκείς στους ρόλους τους. Ευχάριστη έκπληξη είναι η πάρουσια του βετεράνου του είδους Tom Atkins, στο ρόλο του παλιού σερίφη, που με τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία του αποτελεί μια ρετρό πινελιά στην ταινία. Τέλος, αναμφίβολα η πιο ενδιαφέρουσα φιγούρα της ταινίας είναι ο δολοφόνος. Με τη στολή του ανθρακωρύχου και ειδικά τη μασκα με το φακό είναι αν μη τι άλλο επιβλητικός και έχει μια μεταφυσική αύρα, ενώ η αξίνα σαν όπλο είναι ότι πρέπει για το είδος της ταινίας (αν και στην πιο εντυπωσιακή σκηνή θανάτου χρησιμοποιεί φτυάρι).


Τελικό συμπέρασμα: Η ταινία κυλάει αρκετά στρωτά και δεν κουραζει ιδιαίτερα τον θεατή. Επιπλέον έχει τα στοιχεία που θα ικανοποιήσουν τους φίλους των ταινίων τρόμου και σπλάτερ, όσοι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορια ας μην κάνουν καν τον κόπο. Από την άλλη, δεν είναι απο τις ταινίες που θα δεις 2η φορά, ή που θα θυμάσαι μετά από ένα μήνα. Γενικά είναι μια μέτρια προς καλή ψυχαγώγικη ταινία, με την οποία μπορείτε να περάσετε περίπου μιάμιση ωρα αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε.


Πίσω από τις κάμερες :
* Η ταινία ειναι remake μιας όχι ιδιαίτερα επιτυχημένης ομώνυμης ταινίας του 1981.


* Τα γυρίσματα έγιναν στην Πενσυλβάνια, λόγω των φορολογικών ελαφρύνσεων που ισχύουν στην περιοχή για τη δημιουργία ταινιών.


* Ο σεναριογράφος Todd Farmer, έχει τον μικρό ρόλο του φορτηγατζή στο μοτέλ.


Προσωπική βαθμολογία:


Review by Harvester

No comments:

Post a Comment