Wednesday, May 6, 2009

Frozen River (2008)



director: Courtney Hunt

writer: Courtney Hunt

starring: Melissa Leo, Misty Upham,Charlie McDermott, Michael O’Keefe

genre: Drama, Crime







Γενικά μου αρέσει οι ταινίες που βλέπω να είναι στα αγγλικά γιατί είναι ποιο εύκολο να νιώσεις τη ταινία χωρίς να εξαρτάσαι απόλυτα από τους πολλές φορές άκυρους ελληνικούς υπότιτλους. Επίσης όμως απολαμβάνω ιδιαίτερα και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο για τον τρόπο κινηματογράφησης και τον αργό αλλά ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Σπάνια λοιπόν μου δίνεται η ευκαιρία να βρω αυτά τα δύο συνδυασμένα σε μία ταινία. Το Frozen River όμως είναι μία από αυτές.



Σε μία συνοριακή και παγωμένη πόλη της Αμερικής μια μητέρα(Melissa Leo) με τα δύο της παιδιά ζούνε στα όρια της φτώχειας με χρέη να συρρέουν και τα όνειρα για ένα καινούργιο σπίτι να εξατμίζονται ιδιαίτερα μετά τη φυγή του πατέρα με όλες τις οικονομίες της οικογένειας. Η μητέρα ασφυκτιά μεταξύ της ανεπαρκούς δουλειάς της και της προσπάθειας αναζήτησης του πατέρα μέχρι τη στιγμή που συναντά μια νεαρή Ινδιάνα(Misty Upham), με παρομοίως προβληματικό υπόβαθρο, και καταφεύγουν στην παράνομη εισαγωγή μεταναστών από τον Καναδά, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία.



Μια κινηματογράφηση η οποία δεν θυμίζει τίποτα από Hollywood σε ένα ψυχεδελικό τοπίο ξεχασμένο από τον ήλιο. Εξαιρετικές ερμηνείες από εξαιρετικούς ηθοποιούς( Η Melissa Leo προτάθηκε και για το όσκαρ). Ένα εξαιρετικό δράμα για την ανθρώπινη τραγωδία και την μητρική στοργή με ένα αριστουργηματικό φινάλε που δίνει μαθήματα για το πώς πρέπει να είναι ένα ανθρώπινο τέλος μιας ανθρώπινης ιστορίας.



Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί πέραν μιας πολύ καλής ταινίας είναι και μία απόδειξη του ότι η Αμερικάνικος κινηματογράφος μπορεί όταν θέλει να φτιάξει προσγειωμένες ταινίες χωρίς τα κλασσικά του στερεότυπα.



Καλή προβολή!



Personal Rating:




Review by Gamapi

No comments:

Post a Comment