Wednesday, September 30, 2009

Συνέντευξη του σκηνοθέτη Γιώργου Νούσσια, για Το Κακό Στην Εποχή Των Ηρώων (2009)









Έπειτα από 8 μήνες κριτικών και πολύ προσπάθειας, καταφέραμε να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο του guerilla movie reviews , το οποίο θα αποτελείται από συνεντεύξεις ανθρώπων με μεράκι για τον κινηματογράφο, ανθρώπων που πραγματικά προσφέρουν και θέλουν να κάνουν κάτι αξιόλογο στον χώρο.


Έτσι λοιπόν, η αρχή γίνεται με την συνέντευξη του σκηνοθέτη του Κακού Στην Εποχή Των Ηρώων! Δεν θα μπορούσε κατά την γνώμη μας να γίνει καλύτερο ξεκίνημα από αυτό!


Με μεγάλη μας χαρα λοιπόν αγαπητοί μας αναγνώστες, σας παρουσιάζουμε τον κύριο Γιώργο Νούσσια!!






guerilla movie reviews: Γειά σας Κύριε Νούσσια! Το Κακό Στην Εποχή Των Ηρώων θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στις ελληνικές αίθουσες σε λίγες μέρες.Πείτε μας το πώς νοιώθετε για όλο αυτό!


Γιώργος Νούσσιας: Μετά από τρελή κούραση, αλλά και διασκέδαση, τώρα έχει μείνει η αγωνία.


guerilla movie reviews: Πείτε μας ποιές είναι οι βασικές σας επιρροές και πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε την σκηνοθετική σας καριέρα στον χώρο των zombie/splatter movies;


Γιώργος Νούσσιας: Οι επιρροές είναι από παντού, ωραίες ταινίες υπάρχουν σε όλα τα είδη. Προφανώς υπάρχουν ταινίες και σκηνοθέτες που ξεχωρίζω, αλλά οι επιρροές δεν νομίζω ότι είναι εμφανείς.
Προσπαθούμε να τις κρύβουμε για να φανούμε πρωτότυποι. Η επιλογή τώρα να κάνουμε το Κακό έχει να κάνει με δυο τρεις λόγους. 1. Μας αρέσουν αυτές οι ταινίες, 2. Ο τρόμος μπορεί να είναι low budget. 3. κάπως πρέπει να ξεκινήσει κανείς.


guerilla movie reviews: Ονομάστε τις 5 αγαπημένες σας ταινίες από όποιο είδος θέλετε.


Γιώργος Νούσσιας: 1. Return of the Jedi, 2. Blues Brothers, 3. The Royal Tenenbaums, 4. Les Demoiselles de Rochefort, 5. Close Encounters of the Third Kind. (Και άλλες 100!)


guerilla movie reviews: Το Κακό αποτελεί εξαίρεση στις ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές.Πως εξηγείτε την έλλειψη ποικιλίας στον "εμπορικό" ελληνικό κινηματογράφο και πως πιστεύετε ότι το Κακό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και άλλων ειδών, πέρα από τις κλασσικές πλέον, σεξιστικού τύπου κωμωδίες και τα κουλτουρέ δράματα;


Γιώργος Νούσσιας: Δεν υπάρχουν λεφτά. Μακάρι, αν το Κακό έχει επιτυχία, οι παραγωγοί να ανοιχτούν σε περισσότερες τέτοιες παραγωγές.






guerilla movie reviews: Πως βλέπετε το ελληνικό κινηματογραφικό σύστημα και πόσο εύκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να βρεί πόρους στο να κάνει κάτι το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα;


Γιώργος Νούσσιας: Μιλώντας για τον εαυτό μου, μια λύση είναι αυτό να γίνει χωρίς πόρους.


guerilla movie reviews: Πως επηρεαστήκατε από τις καλές ή κακές κριτικές για το Κακό 1 και πιά ήταν τα μεγαλύτερα "μαθήματα" απο το πρώτο "Κακό", που σας βοήθησαν στο να γυριστεί το δεύτερο?;


Γιώργος Νούσσιας: Δεν επηρεαστήκαμε από τις κριτικές. Όλες οι ταινίες σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους όχι. Αυτό που μας έμεινε από το πρώτο είναι μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.


guerilla movie reviews: Από ένα μηδαμινό σχετικά budget, φτάσατε στην δημιουργία μιας ταινίας που αγγίζει το όριο των 700.000ε .Ποιός πιστεύετε είναι ο λόγος στην δραματική αυτή άνοδο και πείτε μας άν νομίζετε ότι ρίχνει κάποιο "βάρος" στις πλάτες σας.


Γιώργος Νούσσιας: Το νούμερο αυτό είναι πλασματικό. Είχαμε λιγότερα από τα μισά για να γυρίσουμε την ταινία. Απλώς πάλι πολύς κόσμος έχει βάλει την εργασία του ως συμπαραγωγή, κι αυτό ανεβάζει το μπάτζετ. Παρόλα αυτά, είναι περισσότερα από την πρώτη φορά, και η ευθύνη είναι μεγαλύτερη. Όμως, όσα και να είναι τα λεφτά, το ζητούμενο είναι να βγει καλή η ταινία.


guerilla movie reviews:Στην ταινία σας πρωταγωνιστούν εκτός του Μπίλι Ζέιν, ονόματα όπως η Ιωάννα Παππά, ο Ορφέας Αυγουστίδης και άλλοι..Γιατί αυτοί και όχι ίσως κάποια νέα παιδιά, τα οποία θα σας επέτρεπαν το ίδιο αποτέλεσμα, με μικρότερο κόστος και χωρίς να μπούν εμπορικές "ταμπέλες".


Γιώργος Νούσσιας: Υπάρχει κάποια θεωρία ότι οι "εμπορικές ταμπέλες" όπως λες είναι κάτι κακό;


guerilla movie reviews: Σε ποιό κοινό απευθύνεστε; Γιατί καλώς η κακώς, ο μέσος Έλληνας προτιμάει άλλου είδους ταινίες (σεξιστικού τύπου κωμωδίες και τα κουλτουρέ δράματα).


Γιώργος Νούσσιας: Σε όποιον του αρέσει η ταινία. Αν και φαντάζομαι ότι το κύριο κοινό είναι νέοι άντρες 15-25.




guerilla movie reviews: Όταν ξεκινήσατε περιμένατε αυτή τη συνέχεια; Και τώρα που ήρθε, τι συνέπειες πιστεύετε ότι θα έχει αυτή η επιτυχία ( για την οποία μιλάει όλο το ελληνικό νεανικό κοινό) στην συνέχεια της καριέρας σας;


Γιώργος Νούσσιας: Δεν την περιμέναμε. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.




guerilla movie reviews: Ποιό ήταν κατά την γνώμη σας το πιο δύσκολο(δυσάρεστο) και το πιο εύκολο(ευχάριστο) στα γυρίσματα της ταινίας;




Γιώργος Νούσσιας: Δυο τρεις φορές που μας τελείωνε ο χρόνος, ήταν κάπως δυσάρεστες. Αλλά όταν γυρνάς σφαγές στην Αρχαία Ελλάδα, νομίζω ότι σβήνονται και τα πιο δυσάρεστα.


guerilla movie reviews: Ένας από τους συντάκτες μας συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας.Ποιός είναι ο χειρισμός ενός μεγάλου πλήθους ¨κομπάρσων" και πείτε μας άν σας έχει μείνει κάτι ευχάριστο από αυτή την εμπειρία με τον κόσμο.


Γιώργος Νούσσιας: Υπομονή, και να κάνεις τον κόσμο να περνάει καλά, και να νοιώθει ότι συμμετέχει.


guerilla movie reviews: Η προσέλευση ατόμων για να κάνουν τα ζόμπι ήταν ικανοποιητική?Περιμένατε αυτή την ανταπόκριση?




Γιώργος Νούσσιας: Θέλαμε κι άλλους!




guerilla movie reviews: Με δύο splatter ταινίες στο βιογραφικό σας,ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;Έχετε κάποια απωθημένα που θα σας κάνουν να γυρίσετε κάτι το διαφορετικό;Ίσως κάποια ταινία σχετική με άλλο τομέα του μεταφυσικου,για παραδειγμα φαντάσματα ή βρυκόλακες?


Γιώργος Νούσσιας: Φαντάσματα, βρυκόλακες, διαστημόπλοια, πιστολίδια, κυνηγητά....


guerilla movie reviews: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρήσετε. Κλείστε όπως θέλετε.


Γιώργος Νούσσιας: Καλή διασκέδαση.




guerilla movie reviews



Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τον κύριο Γιώργο Νούσσια για την ευκαιρία που μας έδωσε μέσω της συνέντευξης αυτής και ευχόμαστε να μας φέρει γούρι για τα επόμενα σχέδια μας!


Όλες οι ερωτήσεις έγιναν σε συνεργασία των συντακτών του guerilla movie reviews .


Ελπίζουμε να γουστάρατε με την συνέντευξη και να γουστάρετε ακόμα περισσότερο με Το Κακό Στην Εποχή Των Ηρώων !






Τι στο διάολο συμβαίνει σε αυτό το γ@μημένο blogspot ; ;


No comments:

Post a Comment