Thursday, October 15, 2009

Confessions of a Shopaholic (2009)





director: P.J. Hogan

writers: Tracey Jackson, Tim Firth

starring: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter, John Lithgow, John Goodman, Joan Cusack

genre: Comedy, Romance







Η Ιστορία:



Νεαρή κοπέλα που ακούει στο όνομα Rebecca Bloomwood μένει μαζί με την κολλητή της (Suze), ώσπου μια μέρα της χτυπάει την πόρτα το αποτέλεσμα της εμμονής της με τα ψώνια ,δηλαδή το χρέος από τις πιστωτικές κάρτες! Η Rebecca που δούλευε ως δημοσιογράφος, χάνει την δουλεία της και μένει κυριολεκτικά χωρίς χρήματα, με αποτέλεσμα να ψάχνει για δουλειά οπουδήποτε.Όνειρό της ήταν από μικρή να δουλέψει στο περιοδικό Alette, μα έπειτα από την αποτυχία της να μπεί εκεί ως δημοσιογράφος, καταλήγει να δουλέψει σε οικονομικής φύσης περιοδικό, όπου θα γνωρίσει καλύτερα τον εκδότη του,Luke Brandon. Μαζί λοιπόν θα ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό και ο καθένας τους θα προσπαθήσει να βγεί από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει..




Η Κριτική:





Μόνο και μόνο από τον τίτλο της ταινίας καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για άλλη μια αμερικάνικη κομεντί, που ουσιαστικά δεν έχει τίποτα να προσφέρει, παρά μόνο μιάμιση ώρα γέλιου και μαλιστα κοινότυπου και σκηνικα που σίγουρα τα έχετε ξαναδεί.


Όμως ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ταινία βγήκε στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης και κατά την γνώμη μου το όλο σεναριακό εγχείρημα ήταν άμεσα επηρεασμένο από αυτήν με αποτέλεσμα να μου φανεί προσωπικά όλο αυτό ώς “πάτημα επί πτωμάτων” με σκοπό να εντυπωσιάσει.


Παρ' όλα αυτά δεν είναι άσχημη ταινία.Και όταν λέω δεν είναι άσχημη εννοώ ότι ειλικρινά δεν σε κάνει να κλάψεις από την απογοήτευση των όσων παρακολουθείς αλλά από την άλη δεν σου αφήνει και κάποια καινούργια γεύση στον ουρανίσκο. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η Isla Fisher την οποία πραγματικά λατρεύω, όχι για τα κινηματογραφικά της skills, αλλλα για την γλυκύτητα και την χαλαρότητα που βγάζει μπροστά στον φακό.






Όσον αφορά το υπόλοιπο cast της ταινίας λίγα πράγματα έχω να πώ, μιας και είναι ένα ακόμα κλασσικό cast από ωραίους μα άπειρους ηθοποιούς, που χωρίς να το θέλουν, καταλήγουν να επαναλαμβάνονται χωρίς να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Η σκηνοθεσία για το είδος δεν μου άφησε κακές εντυπώσεις και μάλιστα θα έλεγα ότι με εξέπληξε σε σημεία της ταινίας, θυμίζοντας μου τα μεγαθήρια του είδους.


Με λίγα λόγια η ταινία δεν έχει να δείξει και πολλά και με την πρωταγωνίστρια να παρουσιάζεται ως ένα αμερικάνικο στερεότυπο δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να χαρακτηριστεί τυπικότατη και με ελλείψεις σε όλους τους τομείς.


Γενικότερα,το Confessions of a Shopaholic είναι μια καλύτερη έκδοση του Sex And The City, δηλαδή μια ακόμη ταινία χωρίς προσωπικότητα και κάτι με το οποίο δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος που θέλει να δει μια καλή κινηματογραφική απόπειρα. Πιστεύω παρ' όλα αυτά ότι κορίτσια του Γυμνασίου θα την εκτιμήσουν πολύ, όπως επίσης και όσοι θέλουν να δουν κάτι που δεν θα τους κουράσει πνευματικά και θα τους κάνει να περάσουν δύο παρά κάτι χαλαρές ώρες. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, η άποψη μου είναι να μην μπούν καν στον κόπο να την δουν.


Άν δεν κάνω λάθος το Confessions of a Shopaholic έχει κυκλοφορήσει ήδη σε dvd, όπότε σε καμία περίπτωση μην ξοδέψετε τα λεφτά σας να την δείτε κάπου έξω.


Καλή προβολή!



Προσωπική βαθμολογία:





Review by Kapapi

No comments:

Post a Comment