Monday, June 22, 2009

Drag Me to Hell (2009)





director: Sam Raimi

writers: Sam Raimi , Ivan Raimi

starring: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver

genre: Horror







Ο χώρος των horror/thriller ταινιών έχει σκληροπυρηνικούς οπαδούς και δικαιολογημενα, αφού το είδος ειναι ίσως το μόνο που προσφέρει τόσες συγκινήσεις και ειδικά σε προσεγμένα flicks μέχρι και ανακούφιση μπορεί να νιώσει κανείς στους τίτλους τέλους. Το Drag Me to Hell ένα τέτοιο συναίσθημα αφήνει και σίγουρα αποτελεί ένα δυνατό horror movie που δεν "μασάει" απο εξορκισμούς





Η πρωταγωνίστρια Christine είναι υπάλληλος τραπέζης, μάχεται για την θέση της υποδιευθύντριας μέχρι που έρχεται στα χέρια της μια υπόθεση που θα της χαρίσει την δερμάτινη καρέκλα αν την χειριστεί σωστά. Η "τραπεζικά σωστή" αποφασή της είναι παρ'όλα αυτά λανθασμένη απο πολλές απόψεις, με αποτέλεσμα να προκλέσει την οργή μιας γριας τσιγγάνας η οποία και αντιδρά με έναν old-school τρόπο, βάζοντας την Chris στην θέση της.. Η συνεχεια δικη σας.





Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι ο καταιγιστικός ρυθμός των "thrilling" σκηνών. Δεν μπορώ καν να μετρήσω πόσες είναι στα 10 πρώτα λεπτά της ταινίας, και μιλάμε για μια ώρα και 30 λεπτά συνολικής διάρκειας. Αρκετές απο τις σκηνές αιφνιδιάζουν, άλλες αηδιάζουν και κάποιες χαρίζουν (νευρικό ισως) γέλιο επιρεάζοντας δυστυχώς το όλο feel. Γενικά όμως η ταινία καταφέρνει να φτιάξει το δικό της κλίμα και να το διατηρίσει για αρκετά μεγάλο μέρος της.




Η σκηνοθεσία είναι καθαρόαιμη Hollywoodιανή, και θυμίζει αρκετά ταινίες δράσης, κάνοντας προφανή τη σχολή του Sam Raimi. Το σενάριο είναι αρκετά καλοδουλεμένο αλλά το τέλος φαίνεται απο χιλιόμετρα και απογοητεύει αρκετά.Όσο αφορά το cast, η Raver στο ρόλο της Mrs. Ganush απογειώνει την ατμόσφαιρα και είναι μακράν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει. Αντίθετα η Lohman οταν δεν ουρλιάζει, έχει το ίδιο ύφος είτε βλέπει τηλεόραση, είτε πλησιάζει ο Εωσφόρος με τις ορδές του.




Το Drag Me to Hell έχει να δώσει αρκετές δόσεις αδρεναλίνης αν του δώσετε την προσοχή που του αρμόζει, έιτε είστε fan του είδους είτε όχι, κερδίζοντας επάξια μια θέση στις 50 καλύτερες του είδους.


Καλή προβολή!



No comments:

Post a Comment