Thursday, June 18, 2009

The Hangover (2009)





director: Todd Phillips

writers: Jon Lucas, Scott Moore

starring: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Heather Graham

genre: Comedy







Θυμάμαι τα καλοκαίρια να είναι τουλάχιστον απογοητευτικά από άποψη ταινιών με τεράστιες αράχνες και υπερήρωες με κανέναν σεβασμό στα κόμιξ να ασελγούν στην αίσθηση της τέχνης και του κινηματογράφου. Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εν αναμονή του Brad Pitt ως μπαστάρδι εκ χειρώς Tarantino βλέπω πολύ ωραίες ταινίες να ξεπηδάνε στην μεγάλη οθόνη που εγγυώνται μια ευχάριστη εναλλακτική στην καλοκαιρινή Ελλάδα. Μια τέτοια είναι και το Hangover.



Όλα ξεκινάνε όταν τρείς φίλοι ξυπνάνε μετά από ένα τρελό bachelor party στο Las Vegas μόνο για να ανακαλύψουν ότι ο γαμπρός λείπει και αντ’αυτού μια τίγρης λυμαίνεται την τουαλέτα και ένα μωρό κλαίει μέσα στη ντουλάπα. Χωρίς να θυμάται κανείς τίποτα από το προηγούμενο βράδυ ξεκινάνε ένα ταξίδι απέναντι στο χρόνο για να βρουν τον φίλο τους ώστε να τον πάνε σώο στον γάμο του. Έτσι ακλουθώντας στοιχείο στο στοιχείο αρχίζουν να ανακαλύπτουν και τα πεπραγμένα μιας απίστευτης νύχτας.



Από Κινέζους gay μαφιόζους μέχρι τον Mike Tyson η ταινία αυτή χαράζει την γραμμή για το πώς πρέπει να γίνεται μια σύγχρονη κωμωδία. Ο Todd Phillips,σκηνοθέτης του κλασσικού πλέον "Old School", καταφέρνει βασισμένος σε ένα απλό σενάριο να δημιουργήσει μια τρελή ιστορία για μια από τις πιο διαφημισμένες μέρες στη ζωή ενός άνδρα. Ωραία σκηνοθεσία και πολύ ωραία στημένα πλάνα δίνουν χωρίς χρονικές υπερβολές πολλά κωμικά στοιχεία.



Η ηθοποιία είναι μέτρια καθώς κανένα μεγάλο όνομα της Αμερικάνικης κωμωδίας δεν συμμετέχει σε αντίθεση με το Old school. Επομένως δεν υπάρχει κανένας Will Ferrell για να σώσει τις κακές στιγμές. Και όμως οι σχετικά άγνωστοι ηθοποιοί καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και με εξέχοντα τον Zach Galifianakis που στο ρόλο του weirdo της παρέας προσφέρει απολαυστικές εκφράσεις και πολλές ατάκες.



Σε λίγες βδομάδες λοιπόν άλλη μια ταινία σερβίρεται στο μπουφέ του καλοκαιριού με δράση και γέλιο που θα σας κρατήσουν ανεβασμένους όλο το βραδάκι.



Καθαρές παραλίες και καλή προβολή!!!



Personal Rating:




Review by Gamapi

No comments:

Post a Comment