Wednesday, June 10, 2009

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)





director: Shawn Levy

writers:  Robert Ben Garant, Thomas Lennon

starring: Ben Stiller, Amy Adams, Owen Wilson, Hank Azaria, Robin Williams, Bill Hader

genre: Adventure, Comedy, Family, Fantasy







Ο Larry Daley (Ben Stiller) όντας πλέον επιτυχημένος επιχειρηματίας στη βιομηχανία φακών σπεύδει να βοηθήσει τους παλιούς του φίλους οι οποίοι μεταφέρονται στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου και μπλέκονται σε μια μάχη για τη κυριαρχία του κόσμου. Έτσι αρχίζει μια τρελή περιπέτεια για να σώσουν την υφήλιο από τις ορδές του φαραώ Kahmunrah (Hank Azaria).



Ένα είναι σίγουρο. Ο Ben Stiller έχει αλλάξει ριζικά το στυλ του. Αν αυτό είναι για καλό και για κακό ο χρόνος θα το δείξει γιατί μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι αμφιλεγόμενα. Το Tropic Thunder για παράδειγμα είναι μια ταινία που απόλαυσα. Αντίθετα η δεύτερη νύχτα του μουσείου είναι μια ταινία που πραγματικά με απογοήτευσε.



Το πιο δύσκολο βέβαια απ’ όλα ήταν να την κατατάξω σε κάποια κατηγορία. Κωμωδία ήταν ελάχιστα, εκτός και αν θεωρείτε τα χαστούκια με μαϊμούδες ακόμα αστεία. Ρομάντζο σίγουρα δεν ήταν καθώς το ειδύλλιο μεταξύ του Ben Stiller και της Amy Adams αναπτύσσεται μάλλον βιαστικά. Δράσης τότε; Μάλλον παιδικό δράσης θα ήταν η σωστότερη ταμπέλα.



Η σκηνοθεσία και η κάμερα ακολουθούν τη γραμμή που επιτάσσουν οι νέες αμερικάνικες κωμωδίες σε συνδυασμό με το κλασσικό στυλ του Stiller. Πολλές σκηνές που κουράζονται και μια προσπάθεια για τη στήριξη ενός σεναρίου που είναι επιεικώς αδύναμο.



Στο τομέα της ηθοποιίας βέβαια μπορώ να πω ότι έγινε φιλότιμη προσπάθεια, κάτι βέβαια που το μεγάλο καστ απαιτούσε. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Hank Azaria. Μέσα από τους 3 ρόλους που ερμηνεύει καταφέρνει να κλέψει την παράσταση με τις ατάκες του. Κορυφαία στιγμή κατά τη γνώμη μου η σκηνή με τον Darth Vader(!!). Ωραία ερμηνεία δίνει και η ταχέως ανερχόμενη Amy Adams στο ρόλο της Amelia Earhart που εντυπωσιάζει με τη γλυκύτητά της και την προφορά της. Τέλος στα γνωστά του επίπεδα κυμαίνεται και ο Owen Wilson στο ρόλο της μινιατούρας cowboy.



Εν κατακλείδι λοιπόν, η ταινία δεν αξίζει ούτε σε DVD. Εγώ προσωπικά έκλαιγα τα λεφτά μου, αλλά γούστα είναι αυτά, έτσι αν έχετε δει την πρώτη και σας άρεσε τότε δείτε και αυτή γιατί είναι σίγουρα καλύτερη. Αν βέβαια θέλετε να πάτε τα παιδιά σας σε μια ταινία τότε η Νύχτα στο μουσείο είναι η καλύτερη επιλογή αυτή την περίοδο. Αλλά αν είστε ενήλικος τότε μην διανοηθείτε να δώσετε 8 ευρώ για αυτή τη ταινία.



Personal Rating:




Review by Gamapi

No comments:

Post a Comment